Omgeving

Ligurië brengt de contrasten van de zee en de bergen samen in een magnifiek landschap. U kunt genieten van excursies, wandelen of mountainbiken in de bergen of kitesurfen op het strand. Liefhebbers van de Italiaanse keuken komen in Ligurië perfect aan hun trekken. Pesto Genovese, olie vers geperst van olijven, gepekelde olijven, wijn, vele soorten paddenstoelen, fijne antipasti, primi en secondi Piatti, vis- of wildgerechten, Ligurië heeft alles te bieden. In Pigna, Castel Vittorio en Dolce Acqua kunt u genieten van diverse en gevarieerde typische restaurants en natuurlijk Italiaanse trattoria’s en bars.

Door de hoogte (ca. 800 meter boven zeeniveau) is het er in de zomer niet erg warm, er waait altijd een frisse bries en door de invloed van de zee is de temperatuur ook in de herfst zeer aangenaam.

Wandelen, fietsen en zwemmen

Casa dei Fiori ligt in het glinsterende massief van de ‘Alpi Liguri’ – tussen de grote toppen van de Alpen en de drukte van de Middellandse Zee ‘Riviera dei fiori’. In deze vergeten streek is het heerlijk om met je spullen door de weelderige natuur te kunnen struinen. Bezoek pittoreske middeleeuwse vestingsteden met smalle steegjes en herenhuizen die boven en onder elkaar zijn gebouwd.

Beroemde tuinen en paleizen

In de buurt van Ventimiglia zijn de prachtige exclusieve Hanbury-tuinen een “must-see” voor liefhebbers van moestuinen en planten. Er zijn nog meer prachtige Italiaanse tuinen te bewonderen in Ligurië: in San Remo, Ventimiglia, Menton, Monaco en Nice

In de buurt van Ventimiglia en Menton ligt het altijd modieuze vorstendom Monaco – op slechts een uur van Casa dei Fiori.